Algemene voorwaarden

Aansprakelijkheid en veiligheid

Stichting SUPERMOTARDTRAINING.NL betreft een vrijwilligersorganisatie ter promotie van het supermotard rijden.

Stichting SUPERMOTARDTRAINING.NL kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige vorm van schade ten gevolge van het deelnemen aan trainingsdagen/ circuitevents. Dit betreft zowel de schade aan personen als aan materiaal/materieel.

Wangedrag door deelnemers die hierdoor andere deelnemers of personen in gevaar brengen zullen wij direct van het terrein/ circuit (laten) verwijderen. Indien er aanleiding voor is zal het lidmaatschap van betreffende persoon(en) opgezegd worden.

Voor de veiligheid van onze deelnemers zal zowel de motor als de kleding van de deelnemer gekeurd worden op de eisen zoals deze door ons zijn vastgesteld. Alleen met goedkeuring mag er op het circuit gereden worden. Keuren van motoren geschiedt een half uur voor aanvang van een circuitevent/ training. Naast veiligheid geldt ook milieu als aandachtspunt. Dit uiten wij in het verbieden van het gebruik van tear-off crossbrillen, milieumat onder de motor is verplicht, maar ook dat bij circuitdagen afval netjes in de daarvoor bestemde afvalbakken terecht komt.

Rijden met Stichting Supermotardtraining.nl

Om mee te kunnen rijden dient men zich aan te melden via e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.“>info@supermotardtraining.nl

De aanmelding dient voorzien te zijn van de volgende gegevens: naam, (eventueel) MF nickname, woonplaats, geboortedatum, rijnummer KNMV/MON indien van toepassing, hobby’s, favoriete circuit en eventueel website.

Daarnaast is een foto van de motor met of zonder berijder wenselijk om mee te sturen.
Toegestuurde foto’s kunnen worden gebruikt door Stichting Supermotardtraining.nl voor eventuele promotie doeleinden.

Gegevens zoals aangeleverd in de aanmeldings e-mail worden geplaatst op de site van Supermotardtraining.nl onder de kop “Rijders”.

Aangeleverde gegevens, e-mailadressen en foto’s worden niet ter beschikking gesteld aan derden en zijn uitsluitend voor gebruik en doeleinden beschikbaar voor StichtingSupermotardtraining.nl

Elk aangemeld lid krijgt een specifiek aanmeld nummer toegewezen door StichtingSupermotardtraining.nl. Dit nummer dient de deelnemer te gebruiken bij aanmeldingen voor circuit events en bij betalingen.

Rijders bij Stichting Supermotardtraining.nl worden automatisch opgenomen in het e-mail bestand. Stichting Supermotardtraining stuurt alle rijders informatie over circuitevents. Elke sponsor van Stichting Supermotardtraining.nl heeft de mogelijkheid om een keer per jaar een (super)motor gerelateerd onderwerp te mailen aan de leden van Stichting Supermotardtraining.nl. Deze mail wordt aan het bestuur van Stichting Supermotardtraining.nl verzonden en na beoordeling doorgezonden aan de rijders van Stichting Supermotardtraining.nl. Gegevens van rijders worden niet aan sponsoren ter beschikking gesteld.

Supermotardtraining.nl heeft ten alle tijden het recht om rijders te weigeren en te verwijderen.

Afmelden kan alleen per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.”>Info@supermotardtraining.nl. Na bevestiging door StichtingSupermotardtraining.nl zullen de persoonsgegevens verwijderd worden van de site van Supermotardtraining.nl.

Inschrijven en betalingen

Om deel te nemen aan een circuit event dient men zich binnen de voorgestelde termijn aan te melden. De termijn voor het aanmelden wordt bepaald door het bestuurStichting Supermotardtraining. Teruggave van reeds betaalde circuitdagen is niet mogelijk aangezien onze circuitdagen op basis van kostprijs zijn. De inschrijftermijn wordt kenbaar gemaakt in het speciaal voor het circuit event te openen Motor-forum.nltopic (http://www.motor-forum.nl/forum/list_topics/8/OffAllroads-SM.html ). De termijn staat eveneens weergegeven op: http://www.supermotardtraining.nl/kalender.

Circuitevenents gaan alleen door indien er voldoende aanmeldingen zijn. Het aantal noodzakelijk aanmeldingen staat weergegeven op het te openen MF topic per circuitevent en op onze kalender.

Hoe kan men zich inschrijven?

1. Stuur een mail naar  info@supermotardtraining.nl
2. Je ontvangt van een inschrijfformulier met betalingsgegevens.
3. Inschrijving en betaling dienen direct te gebeuren. Pas na betaling is je deelname geregistreerd.
4. Het inschrijfformulier neem je ingevuld mee naar de circuitdag en lever je in bij de organisatie.
Indien je deze vergeet kan je deze voor € 5,- aanschaffen bij de organisatie.
Deze hebben wij nodig i.v.m. aansprakelijkheid en eventueel in geval van nood.
5. Er wordt gebruik gemaakt van twee tarieven om deel te nemen aan een circuitevent.
Deelnemers die zich inschrijven buiten de gestelde inschrijftermijn betalen € 7,50 extra.
Deze extra kosten worden verdeeld onder de deelnemers welke zich binnen de termijn hebben ingeschreven.

MOTOR

 • Je motor dient voorzien te zijn van benzine-, olie- en wateropvangbak zodat je bij eventuele valpartijen geen vloeistoffen op de baan lekt waardoor andere rijders in gevaar kunnen komen.
 • Handbeschermbeugels dienen op het stuur moeten aanwezig zijn.
 • Overlopen en ontluchtingen van de diverse vloeistoffen die in/aan de motor aanwezig zijn, dienen aangesloten te zijn op correct bevestigde en gesloten opvangbak(jes), voldoende groot voor één (1) sessie. Deze opvangbakjes dienen voor elke sessie geleegd te zijn.
 • In de paddock dient je motor op een milieumat te staan (voor het circuit in Emmen betreft dit een 2 bij 2 meter groot zeil).
 • De motor moet voldoen aan de gestelde geluidseisen (96dB), dit kan per circuit verschillen.
 • Verlichting dient te zijn afgeplakt of verwijderd.
 • Kentekenplaat dient verwijderd te zijn.
 • Standaard moet gedemonteerd worden.
 • Olie aftap / vuldop en radiateur dop dienen geborgd te zijn.
 • Indien mogelijk zien wij ook graag dat de remklauwen geborgd zijn.
 • Pitbikes zijn niet toegestaan.

KEUREN MOTOREN

 • Voordat een deelnemer de baan op mag dient de motor gekeurd te worden door de organisatie.
 • Een goedgekeurde motor wordt voorzien van een sticker die alleen voor die specifieke dag van toepassing is.
 • Deze sticker dient de gehele dag/ event zichtbaar op de motor aanwezig te zijn.
 • Bij het keuren van de motor dient het ingevulde inschrijformulier afgegeven te worden aan de organisatie.
 • Na het keuren ontvangt de deelnemer een factuur voor de deelname.
 • De motoren kunnen 30 minuten voor aanvang tot de start van de dag gekeurd worden, later keuren is mogelijk maar is afhankelijk van de beschikbaarheid van de organisatie.
 • Zonder goedkeuring mag er niet gereden worden.
 • Na aanvang van de dag/event worden alleen motoren gekeurd als de organisatie daar zelf de tijd voor heeft.
 • Deelnemers dienen zich met de motor bij Supermotardtraining.nl organisatie/tent te melden.
 • De organisatie is herkenbaar aan de banner met het Supermotardtraining.nl logo die opgehangen wordt.

RIJDERSGEDRAG

 • Rijden in het rennerskwartier is niet toegestaan!!
 • Bij de dagen van Stichting SUPERMOTARDTRAINING.NL dienen de snellere rijders rekening te houden met de langzamere rijders. De organisatie kan deelnemers waarschuwen en verwijderen van het circuit.
 • Er mogen geen burn-outs gemaakt worden op het circuit of paddock.
 • De plaats op het rennerskwartier dient opgeruimd achtergelaten te worden. Afval en banden snijafval dient te worden gedeponeerd in de aanwezige afvalcontainers. Gebruikte banden en eventueel chemisch afval dienen meegenomen te worden.


KLEDING EN HELMEN

 • Tijdens de training zijn rijders verplicht om geschikte kleding/ bescherming en schoeisel dragen, welke in goede staat zijn en tevens voldoen aan de eisen zoals hier gesteld.
 • De rijders moeten een ééndelig of tweedelig lederen pak dragen (of gelijkwaardig wanneer een ander materiaal wordt gebruikt). De kleding wordt gecompleteerd door (cross)laarzen en lederen handschoenen.
 • De laarzen dienen van leer of van een ander goedgekeurd materiaal zijn.
 • De lederen handschoenen moeten intact zijn.
 • De helm (integraal of cross) moet een goede pasvorm hebben op het hoofd van de deelnemer en in goede staat zijn.
 • Het gebruik van tear-off’s op crossbril is niet toegestaan.